Kulturális és művészeti pillér

A Budapesti Fesztiválzenekar évtizedek óta a magyar klasszikus zenei élet egyik legkiemelkedőbb képviselője, és ez idő során világhírre tettek szert. Méltó megszólalásuk biztosítása, a zenekar hangzásának kiteljesítése érdekében 2007-ben a Concorde egy biztosítóval közösen három Greiner mesterhegedűt vásárolt és bocsátott a Budapesti Fesztiválzenekar rendelkezésére. 2007. szeptember 17-én, a világ jelenleg legjobbnak tartott vonóshangszer-építője, Peter Greiner adta át Budapesten azt a három hangszert, amelyet a Budapesti Fesztiválzenekarnak készített. Mindez egy hazai viszonylatban egyedülálló kezdeményezés részeként jöhetett létre, melynek célja a magyar klasszikus zenekultúra értékeinek ápolása. A két vállalat összefogásával a Fesztiválzenekar a jövőben olyan mesterhegedűkön játszhat, melyek a legkiválóbb minőséget képviselik, s melyet világszerte a legkiválóbb hegedűművészek használnak.

Az elmúlt évek során partnerséget építettünk ki a Zeneakadémia Baráti Körével, mellyel közösen egy ösztöndíjat is létrehoztunk a legtehetségesebb növendékek számára.

A Concorde Alapkezelő zRt. a kezdetektől fogva támogatja a Falk Art Fórumot, sőt 2010-től, a Concorde Értékpapír Zrt. is segítette a Magyarországon egyedülálló esemény megvalósulását. A Falk Miksa utca egy egész napra sétálóutcává változott, hogy az ott, illetve a környékén található galériák, aukciósházak és antikvitások tucatnyi kiállítással és programmal kápráztassák el az immár több ezer főt számláló látogatósereget.

További támogatott szervezetek illetve kezdeményezések:

  • A Concorde Csoport további tagjai: