Vagyonkezelés

Vagyonkezelés a Concorde-nál

A befektetésekkel kapcsolatos döntési helyzetek végtelen sokféleségük ellenére egyvalamiben teljesen egyformák: súlyos felelősség nehezedik arra, aki meghozza a döntést. Minden alkalommal, újra és újra, elkerülhetetlenül. Olyan felelősség ez, amiről a családunk, a gyerekeink jövőjével összefüggésben kell számot adnunk a legkíméletlenebb kritikusunknak – saját magunknak.

Ezért is olyan fontos a legelemibb befektetési döntés, amely éppen arról szól, hogy magunk szeretnénk-e meghozni minden későbbi, szakmai természetű döntést a pénzügyi vagyonunk kezelése során, vagy eldöntjük, hogy ezt egy professzionális csapatra bízzuk.

A Concorde kultúrájának szerves része az, hogy szó szerint percre készen tájékozódunk a világban mindenről, ami befolyásolhatja a pénzügyi vagyoneszközök piacait – másképp mi már el sem tudnánk képzelni az életünket. Több mint két évtized alatt megtanultuk azt is, hogyan alakítsuk szisztematikus csapatmunkával döntések előkészítésére alkalmas gondolatokká a világból áradó információtömeget, és meg is hozzuk a belőle következő döntéseket.

Befektetési döntéshozatal

A vagyonkezelő a piaci várakozásainak függvényében választja ki azokat az eszközöket, amelyeket az adott gazdasági és piaci környezetben jó befektetésnek tart. A befektetési döntéseket hetente ülésező Befektetési Bizottság hozza meg, melynek tagjai többek között: Jaksity György alapító, Móró Tamás vezető stratéga és Le Phuong Hai Thanh elemzési vezető. A befektetési döntéshozatalt a 2019-ben “Az Év Stratégiája” díjjal jutalmazott elemzői csapatunk is támogatja.

Látható előnyökkel jár

Hatékony: a vagyonkezelői mandátum lehetőséget biztosít a piaci változásokra adott gyors válaszokra – a vagyonkezelő saját hatáskörben, azonnal dönt és végrehajt. Kényelmes: a megvalósítás az ügyfél részéről nem igényel folyamatos közreműködést. Rugalmas: a vagyonkezelésbe átadott vagyonhoz bármikor hozzá lehet férni. Biztonságos: az eszközök széles skálájába történő befektetés a kockázat jelentős mértékű porlasztását teszi lehetővé.

A nyugalom értéke egy gyorsan változó világban

“Kockázatokkal és gyors változásokkal jellemezhető világban élünk és szeretnénk, ha vagyonunk, megtakarításaink gyermekeink és idős korunk biztonságát szolgálnák. Ehhez azonban olyan szakértő szolgáltató cégre van szükség, amely egyrészt leveszi vállunkról ezt a gondot, másrészt évtizedek óta sikeres működésével bizonyítja rátermettségét, felkészültségét. Ebben a szellemben dolgozunk mi a Concorde-ban – vagyonkezelési szolgáltatásunkkal pedig ügyfeleink nyugalmát vagyonuk folyamatos, inflációt meghaladó kiegyensúlyozott növelésével biztosítjuk.”

Jaksity György – alapító, az igazgatóság elnöke

  • A Concorde Csoport további tagjai: