Concorde történet

A Concorde Értékpapír Zrt.-t 1993-ban alapította Borda Gábor, Jaksity György és Streitmann Norbert és további magyar pénzügyi befektetők. A Concorde azóta hazánk pénz- és tőkepiacának egyik meghatározó cége, időközben leányvállalatokkal bővült és mindvégig maximális minőségű szolgáltatásokkal áll ügyfelei rendelkezésére.

A Concorde Értékpapír Zrt. saját tőkéje 1997-ben lépte át az egymilliárd forintot. 1994-ben alakult hazánk első befektetési alapkezelője, a Concorde Alapkezelő Zrt., majd 2000-ben a tranzakciós tevékenységgel és vállalati pénzügyi tanácsadással foglalkozó Concorde Vállalati Pénzügyek Kft.

A cég munkatársainak száma 2001-ben haladta meg először a száz főt, és ugyanebben az évben kezdődött a külföldi értékpapír kereskedés is. 2004-ben a Concorde által bonyolított értékpapír-forgalom átlépte az 1000 milliárd forintot. 2006-ban a cég konszolidált saját tőkéje átlépte az 5 milliárd forintot, kétségkívül a legnagyobb hazai független befektetési szolgáltatásokat nyújtó vállalattá lépve ezzel elő.

A Concorde munkatársait, illetve a céget az alapítás óta több mint 50 szakmai díjjal jutalmazták. 2007-ben Jaksity György elnyerte az „Ernst & Young Az év üzletembere” díját. 2009 szeptemberétől az alapító tulajdonosok az igazgatóság tagjaiként a stratégiai irányításra fektetik idejük nagy részét – a cég operatív vezetéséért Régely Károly vezérigazgató felel.

A Concorde a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) évek óta a legnagyobb forgalmat bonyolító cégek között található. 2013 óta minden évben a Concorde bonyolította a legnagyobb forgalmat a BÉT azonnali piacán, tavaly 24 százalékos piaci részesedéssel. A Concorde emellett a világ szinte összes pénz- és tőkepiacait elérhetővé teszi az ügyfeleinek.

A Concorde Csoport további tagjai:

A Concorde stratégiáját integrált befektetési szolgáltatóként a pénzügyi szolgáltatások piacának növekedése és fejlődése, illetve ügyfelei igényeinek változása határozza meg. Ezen igények hívták életre az Accorde Alapkezelő elindítását 2015-ben, mely a Concorde Csoport tagjaként jelentősen támaszkodik több mint 30 éves tőkepiaci tapasztalatunkra.


A Concorde egyes corporate finance szolgáltatásait kínáló Concorde Vállalati Pénzügyek 2015-ben egyesült az MB Partners csapatával, létrehozva ezzel Magyarország legnagyobb független tranzakciós csapatát, mely a vállalatértékesítés, vállalatfelvásárlás és a vállalati pénzügyi tanácsadás terén a hazai tőkepiac vezető szereplője.


A Recorde Alapkezelő egy eddig még kevésbé elterjedt működési modellt kíván meghonosítani. Célja, hogy a közép-európai régió meghatározó ingatlanbefektetési alapkezelő platformjává nője ki magát, melynek megvalósításában nagyban támaszkodik anyacégére, Magyarország egyik legjobban pozícionált, integrált pénzügyi és befektetési szolgáltatójára, a Concorde Értékpapírra.

  • A Concorde Csoport további tagjai: