Tőzsdei bevezetés

A Concorde, leányvállalatával és stratégiai partnerével, a Concorde MB Partners-sel együttműködésben, ügyfelei számára a tőkepiacon nemzetközi és hazai intézményi, valamint magánbefektetők megcélzásával bonyolít nyilvános és zártkörű tranzakciókat.

A nagy tőzsdei privatizációs hullámot követően a tőzsdei ügyletek száma a BÉT-en lecsökkent, azonban a Concorde továbbra is az egyik legaktívabb szereplő maradt a tőkepiacon. Számos tőzsdei vállalatfelvásárlási ügylet lebonyolításán túl, vezető szervezőként közreműködött az elmúlt évek két sikeres, középméretű IPO-jában, az FHB Jelzálogbank és az Állami Nyomda nyilvános forgalomba hozatalában.

A tőzsdére lépés stratégiája

Egy társaság tőzsdei bevezetése és tőkepiaci részvényértékesítése általában lényeges változásokat hoz a vállalat és tulajdonosai életében, ezért komoly előkészületeket kíván meg. A tulajdonosoknak fel kell készülniük a tőzsdei befektetőkkel mint tulajdonostársakkal való kapcsolat kialakítására, a társaság transzparens irányítására, a befektetők rendszeres információ-ellátására. A tranzakcióhoz továbbá vonzó befektetési lehetőséget megjelenítő „befektetési történetet” kell kialakítani, friss tőke bevonása esetén pedig részletes beruházási-befektetési tervet kell készíteni. Meg kell találni a megfelelő tranzakciós struktúrát, a megfelelő időpontot, majd pedig az érdekelt befektetők lehető legszélesebb körét a társaság számára optimális tulajdonosi struktúra és az elérhető legjobb értékesítési ár biztosítása érdekében.

További információért, kérjük, látogasson el a www.cmbp.hu weboldalra.

  • A Concorde Csoport további tagjai: