Társadalmi és szociális pillér

A Concorde kiemelt figyelmét élvezi a 2006-ban létrejött Autistic Art Alapítvány, melynek fő működési területe az értelmileg sérült, viselkedési, beilleszkedési, és kommunikációs zavarokkal élő fiatalok fejlődésének, és társadalmi integrációjának segítése lakó-, valamint napközis otthonok alapításával, illetve már meglévő intézmények fejlesztésével. További célkitűzés a sérült társaink társadalmi elfogadottságának növelése speciális programok, kulturális események, autista és fogyatékos rendezvények szervezésével, együttesek, művészi csoportok támogatásával, valamint érdekeik védelme a területen dolgozó civil szervezetekkel együttműködésben. Az Alapítvány 2008-ban képzőművészeti programba kezdett, melynek művészeti vezetője Tarr Hajnalka. A “Fogadj be!” címet viselő kezdeményezés eredményeképpen 2011-ben már harmadjára került megrendezésre a “Fogadj be!” jótékonysági árverés, melyen autizmussal élő alkotók munkáira lehetett licitálni. A program sikerét jelzi, hogy 2011 nyarán a Magyar Nemzeti Galéria “Privát Labirintusok” című tárlaton mutatta be a legtehetségesebb autista művészek műveit.

A Mosoly Alapítvány 1996-ban jött létre, alapítóinak egyike Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. elnöke. A Mosoly Alapítvány elsősorban krónikusan beteg, segítséggel élő, illetve nem megfelelő szociális, egészségügyi és oktatási feltételek közt élő gyermekeket segít. Fő működési területe az élményterápiás programok szervezése és finanszírozása önállóan, illetve támogató partnerek segítségével. Az alapítvány számos programot indított az elmúlt évek során, ilyen például a fotóiskola, a Lány Klub, különböző mese-, lovas-, képzőművészeti terápiás és egyéb fejlesztő foglalkozások.

A 2001-ben indult Bátor Tábor a Mosoly Alapítványból fejlődött ki. Célja, hogy komplex rekreációs programokat biztosítson daganatos és más krónikus betegséggel élő gyermekek és családjaik részére. Az alapítvány táborhelye Hatvanban található, új épületeit 2007. június 9-én avatták fel. Az 500 millió forintos beruházással felépült új létesítményeknek köszönhetően megnövekedett kapacitással fogadják a táborozókat, és 2007 nyarán már 300, a téli időszakban pedig 200 gyermek ellátását biztosították. A Concorde a táborhely bővítését a Concorde Élmény Vár nevet viselő egyik épület létrehozásával segítette, de programokat is szervezett a nyári turnusokra.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 1990 májusában alakult. Célja a fizikailag és értelmileg sérült, az árva és más rászoruló gyermekek felkarolása, életkörülményeinek javítása, jövőjük megalapozása. A Szolgálat a 2369.sorszám alatt nyilvántartott kiemelten közhasznú szervezet formájában, vallásra, politikára és nemzetiségi hovatartozásra való tekintet nélkül, önkéntes alapon működik. Borda Gábor, a Concorde egyik alapítója és igazgatósági tagja társadalmi tevékenységként a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat munkájában aktívan részt vesz, a Felügyelő Bizottságának tagja.

2014-től támogatjuk a Hősök Tere kezdeményezést, amely arra buzdít, hogy merjünk kiállni és tenni másokért a hétköznapokban. Az ötlet atyja, a világhírű szociálpszichológus Philip Zimbardo.

Olyan kezdeményezések, társadalmi összefogások mellett is kiállunk, melyek a közösség erejét használva igyekeznek a közjó érdekében tenni. Ilyen például a Segítsüti vagy a Járókelő.

Mindemellett a cég az elmúlt években a következő alapítványokat támogatta:

  • A Concorde Csoport további tagjai: