Oktatási és képzési pillér

A Concorde kiterjedt társadalmi felelősségvállalási programjának új elemeként jelent meg 2009-ben az oktatás és képzés támogatása. A Polányi Károly Társadalomtudományi Kutatásért és Képzésért Alapítvánnyal közösen az ELTE Közgazdaságtudományi Tanszékén egy új ösztöndíjprogram indult el, melyben négy, kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgató egy évre egyenként 115 ezer forint támogatást kap. A tervek szerint az ösztöndíjprogram más intézményekre, valamint az anyagi támogatás biztosításán túl további tevékenységekre is kiterjed majd. A díjazott hallgatók számára lehetőség nyílik szakmai gyakorlatot végezni a Concorde-ban. Bízunk benne, hogy a Concorde által nyújtott anyagi és szakmai segítség hozzájárul a közgazdászképzés magas színvonalának fenntartásához.

A „BOM a Magyar Sportért” Alapítványt a BOM Egyesület, üzletemberek, a sportszakma szereplői és civilek hozták létre, hogy – az általuk mozgósítható források bevonásával – segítsék a magyar élsportolók felkészülését a következő olimpiákra, s egyszerre támogassák az oktatást és a sportot. A BOM Alapítvány 2013-as megalakulásakor egy ösztöndíjprogramot is indított a sportolói karrier mellett felsőfokú vagy szakmát adó tanulmányokat folytató olimpiai kerettagok részére. Az Alapítvány eddig több mint 150 sportolót támogatott a tanulmányaiban.

Évről-évre örömmel veszünk részt különböző pénzügyi és gazdasági tanulmányi versenyek zsűrijében. A Concorde szakemberei munkájukkal segítették a PénzSztár Országos Veresenyt illetve a KEBA Középiskolás Tőzsdejátékát is.

  • A Concorde Csoport további tagjai: