Elemzőink

Samu János
elemzési üzletág vezető

János a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett pénzügy-gazdaságpolitika szakon 1999-ben. Széleskörű szakmai tapasztalatokkal rendelkezik: 1998 és 2000 között a Világgazdaság újságírója, ezt követően az Államadósság Kezelő Központ makrogazdasági elemzője volt 2004-ig, amióta a Concorde Értékpapír Zrt. makrogazdasági elemzője. A Napi Gazdaság 2005 és 2006 után 2009-ben is az Év makroelemzőjének választotta.

Az általa figyelemmel követett területek:

Magyar és nemzetközi makrogazdasági helyzet
Lengyel, török, orosz és román gazdaság
Különböző devizák


Móró Tamás
vezető stratéga

Tamás 1996-ban diplomázott a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen. 1995 és 2000 között hazai brókercégeknél volt elemző, ezt követően a Concorde külföldi kereskedéséért volt felelős. 2003 és 2007 között termékfejlesztési igazgató, 2007-től 2011-ig az elemzés vezetője volt, jelenleg pedig vezető stratéga.

Tamás figyelemmel követi a nagy nemzetközi gazdasági és pénzügyi trendeket, ennek megfelelően szinte bármilyen nemzetközi piacokat érintő témában szakértői véleménnyel szolgál.

Vágó Attila
vezető elemző

Attila a régió gyógyszer- és olajszektorát elemzi, valamint derivatív termékek értékelésével foglalkozik. Munkáját a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem elvégzése után újságíróként kezdte, majd 1994. januárjától a Concorde-nál folytatta. 2003 és 2007 között ő vezette az elemzési csapatot. A Budapesti Értéktőzsde 2001-ben az “Év Tőzsdei Elemzője” címmel jutalmazta. 2011-ben az AQ Research az ő elemzéseit minősítette a legpontosabbnak az OMV és a Richter esetében.

Az általa követett vállalatok:

Olajszektor: MOL, INA, OMV, PKN Orlen, PETROM, ROMGAS, TUPRAS
Gyógyszercégek: Richter Gedeon és a KRKA

Tunkli Dániel
vezető elemző

Dániel a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem pénzügy mesterszakán, befektetés elemző szakirányon végzett. Tanulmányait a Svéd Királyi Egyetemen valamint a Stockholm School of Economics-on fejezte be 2014-ben. Ezután csatlakozott a Concorde elemzői csapatához, ahol a régiós árampiaccal és telekommunikációs cégekkel, majd a Wizz Air IPO kapcsán a légitársaságok piacával kezdett foglalkozni.

Az általa követett vállalatok:

Telekommunikációs cégek: Magyar Telekom, T-Hrvatski Telekom, Orange Polska, DIGI, OTE
Légitársaságok: Wizz Air, Aegean Airlines, Do&Co
Áramszolgáltatók: Electrica, Transelectrica
Holding cégek: Fondul Proprietatea, Adris

Le Phuong Hai Thanh, CFA
vezető elemző

Hai Thanh a Budapesti Corvinus Egyetemen kezdte egyetemi tanulmányait, majd a holland Vrije Universiteiten szerezte meg a diplomáját, pénzügy szakon. 2013-tól erősíti a Concorde elemzési csapatát, munkája során a közép-kelet-
európai (román, osztrák, magyar) bankszektort követi figyelemmel. Emellett a régiós, elsősorban az elemzett bankok devizakötvényeivel is foglalkozik (Erste, Raiffeisen, OTP).

Az általa követett vállalatok:

Bankok és egyéb pénzügyi szolgáltatók: OTP, Erste, Raiffeisen, BRD, Banca Transilvania, SIF1 (román), SIF5 (román), Moneta
Magyar small-cap: Masterplast
Egyéb: Wienerberger, Immofinanz

Gaál Gellért
részvényelemző

Gellért a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen kezdte meg tanulmányait, majd a Budapesti Corvinus egyetemen fejezte be, pénzügy mesterszakon. Hazai tanulmányait kiegészítve a rotterdami Erasmus University képzésein is részt vett. 2013 és 2014 között a Budapesti Értéktőzsde csapatát támogatta, majd kockázatelemzőként dolgozott. 2015-ben csatlakozott a Concorde elemzői csapatához, ahol jelenleg régiós bankokkal foglalkozik.

Az általa követett vállalatok:

Bankok: PKO BP (lengyel) és Bank Pekao (lengyel)
Áram- és gázszolgáltatók: Verbund, Hidroelectrica, CEZ, Transgaz, Uniper
Magyar small cap: Duna House, Állami Nyomda

Rövid Szabolcs
elemző

Szabolcs a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karán pénzügy és számvitel alapszakon kezdte tanulmányait, majd a Budapesti Corvinus Egyetem pénzügy mesterszakán tovább bővítette pénzügyi ismereteit. 2013 óta erősíti a Concorde elemzési csapatát, munkája során figyelemmel követi a nagyobb nemzetközi gazdasági trendeket, devizapiaci árfolyammozgásokat, a régiós ingatlanpiacot, valamint technikai és szentiment jellegű megközelítéssel figyeli az európai és magyar részvények mozgását.

  • A Concorde Csoport további tagjai: