Általunk követett vállalatok

graphic-vector-map-europe

További információkért kérjük, kattintson az adott vállalat nevére!

 

Magyarország

A magyar ANY Biztonsági Nyomda olyan területeken nyújt komplex megoldásokat, mint biztonsági termékek dokumentálása, plasztik kártyák gyártása és személyre szabása, illetve nagy tételben történő tranzakciós nyomtatás. A vállalat amellett, hogy számos hazai és nemzetközi bank számára készít Mastercard és Visa bankkártyákat, Magyarország egyik legnagyobb okmánygyártója és megszemélyesítője.
A 2009-ben alapított és a Budapesti Értéktőzsdére 2010-ben bevezetett Appeninn Magyarország egyik legdinamikusabban növekvő ingatlanbefektetési és vagyonkezelő társasága. Ingatlanportfólióját folyamatosan bővíti az „A” kategóriás irodák, valamint a kiskereskedelmi és a turisztikai ingatlanok piacain, Magyarországon és a kelet-közép-európai régióban mind felvásárlások, mind saját fejlesztések révén.
A Társaságot 2007 végén ismert és elismert magyar közéleti személyiségek és hazai biztosítási szakemberek alapították CIG Közép-európai Biztosító Zrt. néven. Vezető terméke a befektetési egységekhez kötött (unit-linked) életbiztosítás, és a nyugdíjbiztosítás, de emellett "hagyományos" életbiztosítást, kegyeleti, kockázati és vegyes életbiztosítást, továbbá egészségbiztosítást is kínál ügyfeleinek. A CIGPANNONIA részvények 2010-ben kerültek bevezetésre a Budapesti Értéktőzsdére.
A Duna House 2016 végén csatlakozott a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vállalatokhoz. Az alapítók egy sikeres franchise modell felépítése után, több terület felé is nyitottak, így az ingatlanpiac széles spektrumán képviselteti magát a cég. A magyar és lengyel piacon a vezető ingatlanközvetítő, Budapesten több száz lakásos ingatlanokat fejleszt, ezen felül pedig a nevéhez köthető Magyarország első lakossági ingatlan alapja is.
A Magyar Telekom Magyarországon vezető piaci szereplőként nyújt telekommunikációs szolgáltatásokat. A vállalat emellett Montenegróban és Macedóniában is tevékenykedik, habár az EBITDA 18%-a származik ebből a régióból. Fő tevékenységei három üzleti területet fednek le: vezetékes és mobil kommunikációs szolgáltatások lakossági ügyfelek részére, szolgáltatások nyújtása a KKV szektor résztvevői, illetve nagyvállalatok számára.
A Masterplast az egyik vezető tőzsdén jegyzett hőszigetelőanyag gyártó és forgalmazó vállalat a közép-kelet-európai régióban. Ma már a vállalat 3 országban is rendelkezik gyártóbázissal: Magyarországon, Romániában és Szerbiában. Több nemzetközi forgalmazó partner segítségével pedig nagykereskedőként is jelen van Európában, Észak-Amerikában és Észak-Afrikában.
A MOL Group egy integrált magyar olaj- és gáz csoport, amely 33 országban van jelen és 26,000 embert foglalkoztat. A vállalat éves szénhidrogén termelése körülbelül 40 millió olajegyenértékes. A cég fő piaca a CEE régió, de van kitettsége Kelet-Európában, a Közel-Keleten, Ázsiában, illetve Afrikában is.
Az OTP piacvezető bank Magyarországon. Hazai jelenléte mellett aktív más országokban is, mint például Bulgária, Oroszország és Ukrajna. Hagyományos banki szolgáltatások nyújtása mellett más univerzális pénzügyi- és biztosítási tevékenységgel is foglalkozik, mint az autólízing és befektetési alapok.
Az 1901-ben alapított Richter vertikálisan integrált gyógyszeripari vállalatként tevékenységét főleg Kelet-Közép-Európára és a Független Államok Közösségének területére fókuszálja. Célja, hogy vezető gyógyszerészeti specialistává váljon. Jelenleg a vállalat több mint 200 gyógyszer előállításával foglalkozik. Termékcsaládjában eredeti, generikus és lincenszelt termékek is találhatóak.
A Waberer`s Európa vezető nemzetközi komplett kamionrakomány (FTL) szállítmányozója a saját flottával szolgáltatást nyújtó cégek szegmensében, és Magyarországon piacvezető a belföldi áruszállítás és komplex logisztikai szolgáltatások terén. A Waberer`s több mint 3550 darab, átlagosan körülbelül 2 év életkorú nyerges vontatóból álló flottája mintegy 450 millió kilométert tett meg Európa útjain 2016 során.
A Wizz Air a legnagyobb fapados légitársaság Közép- és Kelet-Európában, flottája több, mint 65 gépet tesz ki. Alacsony árainak köszönhetően évi 20 millió utas választja őket. A Wizz Air listázva van a Londoni Értéktőzsdén, és szerepel az FTSE 250 indexben is.

Románia

A Banca Transilvania Románia 3. legnagyobb bankja az Erste és Société Générale helyi egységeit követve. A bank főleg Erdélyben aktív, s a hangsúlyt ezen belül is a kis- és középvállalatokra, illetve a kereskedelmi területeken tevékenykedő vállalatokra helyezi. Összesen közel 550-re növekedett az elmúlt évek során a bankfiókok száma Romániában és Olaszországban, így a bank 1.89 millió aktív ügyfelet szolgál ki.
A BRD a második legnagyobb bank Romániában. Fő tevékenységei közé tartozik a kereskedelmi banki tevékenység, vállalati és befektetési banki szolgáltatások. A bank a kis- és középvállalatok legnagyobb finanszírozója és a román vállalati banki szegmens szereplői közé tartozik. 1999 óta a Société Générale többségi részesedéssel rendelkezik a vállalatban.
A BVB nem csak tőzsdei szolgáltatások nyújtásával foglalkozik Romániában, hanem tőzsdén jegyzett vállalat is. Két piacot üzemeltet: a szabályozott piacot, amely a fő piacnak számít, illetve az AeRO piacot, amely kereskedési lehetőséget biztosít KKV-k értékpapírjai számára 2015. február 25 óta. A csoport bevétele négy üzletágból származik: kereskedési szolgáltatások, kereskedést követő szolgáltatások, regisztrációs szolgáltatások, illetve befektető védelmi szolgáltatások.
A DIGI az egyik legnagyobb román telekommunikációs szolgáltató. A vállalat vezetékes- és televízió szolgáltatást nyújt Romániában és Magyarországon, míg a mobil telekommunikációs üzletág diszkont árazásával jelentősen hozzájárult kulcspozíciójához a román piacon.
Az Electrica vezető szerepet tölt be a román villamosenergia szolgáltatás és elosztás piacán. A fő üzleti tevékenysége a vállalatnak az elosztás, amely egy stabilan szabályozott szegmens. Emellett nemzeti szinten nyújt ellátási, fenntartási és energiával kapcsolatos szolgáltatásokat.
A Fondul Proprietatea tőzsdén jegyzett vállalat lejárat nélküli zártvégű befektetési alapként működik. Az alapot 2005-ben alapította a román kormány annak érdekében, hogy kompenzálja azokat az állampolgárokat, akik elvesztették tulajdonukat a kommunizmus alatt.
A Petrom egy romániai integrált olaj- és gáz vállalat, amely jelen van Kazahsztánban és a Balkánon is. A cégben többségi tulajdonos az OMV, és mintegy 180,000 boepd olajat és gázt termel, amelynek 96%-át Romániában állítja elő. A társaság finomítással és olajtermékek kiskereskedelmével is foglalkozik.
A Romgaz a legnagyobb román földgázkutató és -termelő cég. Körülbelül a román kitermelés 50%-áért felelős (mintegy 5 mrd cm3 földgáz évente). A vállalat kiemelt figyelmet fordít a geológiai feltárással, gáztermeléssel és földalatti tárolással kapcsolatos legújabb technológiák adaptálására, amelyet saját, illetve külső forrásból is finanszíroz.
A Transelectrica egy monopol helyzetben lévő román cég, amely elektromos áramot vezet távvezeték hálózatán, és egész Románia energiaellátását felügyeli. Továbbá kezeli és működteti a villamosenergia átviteli rendszert, illetve a villamosenergia kereskedelmi rendszert a közép- és kelet-európai országokban, mint ENTSO-E tag.
A Transgaz a román nagynyomású földgáz vezetékrendszer egyedüli üzemeltetője. A cég felelős a gáz szállításáért és átvezetéséért Oroszországból (Ukrajnán keresztül) Bulgáriába, és a Balkán-félszigetre. A román közmű szolgáltatókhoz hasonlóan a vállalat magas osztalékozamot fizetett az elmúlt évek során.

Ausztria

Az Erste Csoport univerzális bankként működik, tevékenységének 40%-a a kelet-közép-európai régióban történik. A bank jelentős leányvállalatokkal rendelkezik Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon és Romániában. A bank a tőkepiacokra, állami szférára, illetve a bankközi üzleti tevékenységekre is fókuszál.
AZ OMV AG Közép-Kelet Európa egyik legnagyobb integrált olaj- és gázipari vállalata. A társaság fő tevékenysége a szénhidrogén termelés. Az OMV csoport éves 17,8 millió tonna finomítói kapacitással és 3,800 egységből álló kiskereskedelmi kúthálózattal rendelkezik 11 országban, valamint gázvezeték-hálózatot működtet Ausztriában, és gáztározókat tart fenn Ausztriában és Németországban.
A Raiffeisen egy osztrák pénzintézet, amely a közép-európai, illetve a fejlődő piacokra fókuszál, 15 országot lefedve. A hagyományos banki tevékenység mellett a vállalat más pénzügyi szolgáltatások nyújtásával is foglalkozik, mint például lízinggel, vagyonkezeléssel, illetve akvizíciós tanácsadással. A bankban többségi tulajdonos a Raiffeisen Zentralbank.
A Verbund integrált elektromos áram termelési, átviteli és terjesztési szolgáltatásokat nyújt az osztrák energetikai piacon. Az áram generálása víz-, illetve szélenergia segítségével történik. Leányvállalataival és partnereivel együtt teljes mértékben lefedi az energiapiac nyújtotta szolgáltatások körét.
  • A Concorde Csoport további tagjai: