Elérhető befektetési eszközök

A Concorde Értékpapír Zrt. vállalati ügyfeleknek is egyre több olyan terméket kínál, melyek korábban jellemzően a kereskedelmi bankok termékpalettáját képezték.

A konstrukció magas fix hozamot fizet a befektetett devizában. A tőke visszafizetése a futamidő végén valamely devizapár (pl. EUR/HUF) árfolyam alakulásához kötött. Deviza lekötés esetén a befektető akkor kapja vissza az eredeti devizában a tőkeösszeget, amennyiben az EUR/HUF árfolyam a feltételes átváltási árfolyam alatt marad a lejárat előtti napon. Forint lekötés esetén a befektető akkor kapja vissza az eredeti devizában a tőkeösszeget, amennyiben az EUR/HUF árfolyam a feltételes átváltási árfolyam felett marad a lejárat előtti napon. A fix hozam minden esetben az eredeti devizában kerül kifizetésre.
A Concorde Értékpapírnál lehetőség van egyedi, ún. piaci árfolyamon történő konverzióra, ahol az értéknap az üzletkötést követő harmadik banki munkanap. Az ügyfél által konvertálni kívánt összeget a Treasury a bankközi piacon azonnal megveszi, vagy eladja és ennek függvényében jegyez árat az Ügyfélnek. Egyedi konverzió minimum összege 20,000. EUR, vagy vele egyenértékű más deviza. Order kihelyezésére is van lehetőség. Firm megbízás (firm order) esetén az Ügyfél arra utasítja a Concorde Értékpapírt, hogy az általa meghatározott az akkor érvényes piaci árfolyamnál kedvezőbb árfolyamon hajtsa végre a konverziót, amennyiben a megbízás érvényességi idején belül az árfolyam eléri a kívánt szintet. A firm megbízás adott időpontig, illetve visszavonásig érvényes. Call megbízás esetén az Ügyfél arra utasítja a Concorde Értékpapírt, hogy egy általa meghatározott árfolyam elérésekor értesítjük őt.
A határidős ügylet az árfolyamkockázat kiküszöbölésének legegyszerűbb módja, amely által fixálható egy adott deviza jövőbeni árfolyama. A tőzsdei ügyletek esetén a megfelelő alapletét igény megképzése után a KELER napi elszámolás keretében kiértékeli a nyitott pozíciókat, a Concorde pedig jóváírja/beterheli az árfolyamváltozásból adódó összegeket az ügyfélszámlákon.
Amennyiben hosszabb távon rendelkezésre álló szabad deviza pénzeszköznek keres befektetési lehetőséget egy vállalat, devizakötvényekben is érdemes lehet elgondolkodni. Itt több mint tizenöt devizanemben tudjuk kínálni az államkötvények és a vállalati kötvények széles palettáját a világ minden tájáról.
Egyéves, évnél rövidebb futamidejű állampapírok vagyis a kincstárjegyek és az egy évnél hosszabb futamidejű vagyis államkötvények is elérhetőek, melyek a kamat megállapítás oldaláról fixálva fix vagy változó kamatozásúak lehetnek. A Concorde a Diákhitel Központ diákhitel kötvényeinek elsődleges forgalmazója.
A Concorde az FHB Nyrt. jelzálogleveleinek és kötvényeinek elsődleges forgalmazója. Ezek jellemzően 3-10 év futamidejű, fix vagy változó kamatozású az állampapírnál magasabb hozamú, de kevésbé likvid értékpapírok.
  • A Concorde Csoport további tagjai: